זמן המפגש – החלק הטכני והמהותי של החברותא

מדריך זה הוא המדריך ה-1 מתוך ארבעת המדריכים המעשיים העוסקים בעבודה עם פרטנרים לצורך ההתפתחות האישית

עבודה בחברותא עם פרטנרים היא אחת מהדרכים הטובות להתפתחות אישית. האם יצא לך איי פעם לעבוד עם פרטנר/ית ולהיפגש באחת מההתנהגויות הבאות?

  • אי הגעה למפגש מבלי להודיע מראש.
  • ביטול המפגש המיועד ביום המפגש עצמו או ערב קודם.
  • איחור למפגש.
  • השארת טלפון נייד פתוח במהלך המפגש.
  • הזמנת אנשים נוספים למפגש וזאת מבלי לתאם מראש עם הפרטנר.
  • אי עמידה בהקצאת הזמן המיועד שנקבע מראש למפגש – לרוב, הקצאת פחות זמן למפגש ממה שסוכם מראש.

"הברזה" לפרטנרים, בכוונה או שלא בכוונה, מחבלת בתהליך העבודה, גורמת לעתים להפסקת העבודה המשותפת, פוגעת באמון ולמעשה ממעמידה בסימן שאלה את המשך העבודה המשותפת. שימו לב שלא משנה  מהו תוכן העבודה: דיאלוג הפנימי, קול ותנועה, קונסטלציה משפחתית או כל דבר אחר, ה"הברזה" מזיקה מאוד לתהליך העבודה השוטף. לפניכם מספר כללים חשובים ומומלצים שיעזרו לכם בעבודתכם עם פרטנרים:

קביעת זמן המפגש

פעמים רבות, יש קושי לתאם זמן למפגש עבודה משותף. זהו קושי ממשי, שבגינו הרבה ממפגשי הפרטנרים לא מתקיימים או לא ממשיכים להתקיים. להלן מספר הצעות שיעזרו לכם שלא ליפול במלכודת זו:

בזמן הלימודים בקורס

אם אתם עדיין לומדים בקורס, כדאי ורצוי לתאם את המפגש עם הפרטנר במפגש הנוכחי של הקורס: יש לעשות זאת בזמן ההפסקה או מיד בסיום המפגש. החלק המעשי הוא פשוט: פתחו יומנים ותאמו ביניכם יום ושעה.

מניסיוני הרב ובשונה מהאינטואיציה של רוב האנשים, אם לא תקבעו את מפגש העבודה ביניכם בזמן המפגש בקורס, הסיכוי שתפגשו בפועל קטן משמעותית.

אמירות כגון:: "נדבר בטלפון ונתאם", "אני אבדוק ביומן ואתקשר אליך" וכד', מבטיחות, בסבירות גבוהה, כי לא יצא לכם להיפגש.

אני מציע שתגיעו למפגש בקורס עם היומן שלכם ותתאמו מפגש. יחד עם זאת, אם אתם לא יכולים לקבוע את המפגש עכשיו, אז קבעו יום ושעה מוגדרים שבהם תשוחחו בטלפון על מנת לקבוע מועד למפגש. במקרה כזה, עדיף שהשיחה תתקיים ביום המפגש עצמו או ביום שלמחרת.

מתי הזמן האידאלי לקביעת מפגש?

מומלץ לקבוע את המפגש המשותף בצמוד למפגש האחרון שהשתתפתם בו בקורס, כלומר, אם המפגש האחרון בקורס היה ביום רביעי, נסו לקבוע מפגש עבודה ביניכם כבר ליום חמישי, שישי או שבת. צמידות זו, תגדיל את הסיכוי שהמפגש אכן יתקיים.

בנוסף, כדאי לקחת בחשבון שאם תקבעו עם הפרטנר בצמוד למפגש ומסיבה כלשהי המפגש לא יצא לפועל, יהיה לכם מספיק זמן לתאם מפגש נוסף עם הפרטנר שלכם או עם פרטנר אחר, עוד לפני המפגש הבא של הקורס.

אחרי סיום הקורס

אחרי שהקורס הסתיים, או בתקופות של חופש מהקורס, אתם "עומדים בפני עצמכם". בזמנים כאלה, רצוי מאוד לקבוע עם הפרטנר יום ושעה קבועים למפגש.

מניסיוני, תיאום מפגש במועד קבוע בשבוע (למשל נפגשים בכל יום שישי בין השעות 08:00 ל- 10:30), מעלה משמעותית את הסיכוי שתפגשו באופן עקבי. קביעה מסוג זה מחייבת ומאפשרת לכל אחד מהפרטנרים להיערך בהתאם.  

עדיף כמובן, שהמפגשים יערכו לפחות אחת לשבוע, אולם, אם אתם נתקלים בבעיה להיפגש אחת לשבוע, אתם יכולים לקבוע להיפגש אחת לשבועיים. זהו פתרון טוב, גם אם איננו אידאלי.

דעו שבניגוד לאינטואיציה, אם בכל שבוע תקבעו מחדש יום ושעה שונים, יהיה לכם קשה להמשיך ולהיפגש יחד. לרוב האנשים שאני מכיר, חוסר הקביעות של המפגשים, גרמה להם, בסופו של דבר, להפסיק לתרגל יחד.

חלוקת זמן העבודה במפגש

ישנה חשיבות רבה לחלוקה שווה של זמן העבודה במפגש. הגדירו מראש מהו זמן העבודה שלכם ואז חלקו אותו ביניכם שווה בשווה. חשוב שהקצאת הזמן לכל אחד מהפרטנרים תהייה שווה גם כמטפלים-מנחים וגם כמטופלים-מונחים.

מידע מפורט על נושא זה, ניתן לקרוא במאמר שכתבתי על הדינמיקה הנסתרת של חלוקת הזמן בעבודה בזוגות

להגיע בזמן למפגש ולא לבטל בלי התראה מוקדמת

אחת הטעויות האופייניות, הגורמות לכך שמפגשים קבועים עם פרטנרים מפסיקים להתרחש, קשורה לנוהל ביטולים שגוי ומכשיל. באופן כללי, רצוי שתשמרו היטב על זמן העבודה שקבעתם: אל תאחרו ואל תבטלו באותו היום או ערב קודם, תגיעו למפגש בזמן שקבעתם או תקדימו ב- 5 דקות.

כאשר אתם הולכים לטיפול ומשלמים כסף עבורו ואז "מבריזים" לאחד המפגשים, לעתים, זה קשור לתהליך הטיפולי שלכם: יש לכך לגיטימציה ברמה מסוימת מהמטפל/המנחה שלכם ומובן שהוא לא יוצא נפגע מכך. למעשה, לרוב, אם לא תגיעו למפגש טיפולי או לא תבטלו אותו בזמן, קרוב לוודאי שתשלמו עבורו. כמו כן, אם תאחרו, זה יהיה על חשבון זמן המפגש הטיפולי שלכם עם המטפל. יתרה מזאת, יתכן שהמטפל/ מנחה שלכם יראה בהתנהגותכם חלק מהתהליך האישי הטיפולי שלכם.

בשונה מטיפול אצל מטפל/מנחה/מורה, כאשר אתם "מבריזים" לפרטנר שלכם, אתם קודם כל פוגעים בו. הפרטנר שלכם "בנה" על העבודה המשותפת שלכם, הוא זקוק לה והביטול עלול לגרום לו לעלבון, לבלבול בתהליך העבודה ולפגיעה בו וגם בכם.

באופן מעשי, אני מבקש מהפרטנרים שלי שלא לבטל מפגשים משותפים שלנו. אם בכל זאת, בשל כורח הנסיבות יש צורך לבטל, יש לעשות זאת לפחות 4-5 ימים מראש.

אני ער לכך שדברים לא צפויים עלולים להתרחש, כך שיתכן ותצטרכו לבטל את המפגש באותו היום או ערב קודם, אולם הדבר קשור גם בהתכוונות. נסו שדברים לא צפויים מסוג זה לא יקרו לכם יותר מפעם עד פעמיים בשנה.

לסיכום

חשוב מאוד לכבד את זמן העבודה עם הפרטנר שלכם. חשוב להגיע בזמן, לא לבטל את המפגשים ולקבוע את המפגשים הבאים בצורה מסודרת. מניסיוני, אם תשמרו על כללי העבודה הקשורים לזמן עבודה עם פרטנרים, הסיכוי שלכם לעבוד עם הפרטנרים שלכם באופן יעיל לאורך תקופה ארוכה יגדל משמעותית.

© כל הזכויות שמורות לאור שחר, מחבר המאמר

כדאי לקרוא גם: מדריך מספר 2: עשה ואל תעשה על קשרים וחיבוקים בחברותא

ראו: עבודה בחברותא – החלק הטכני והמהותי שיעזור לך לעבוד עם הפרטנר שלך באופן המיטבי ביותר

  1. זמן המפגש – החלק הטכני המהותי של החברותא
  2. קשרים וחיבוקים בחברותא – האם להתחבק לפני ואחרי העבודה המשותפת?
  3. המחוייבות שלך בחברותא: גישות עבודה, אתיקה, דיסקרטיות והגינות בחברותא שלכם
  4. ניהול המפגש בחברותא – המדריך שיגרום לעבודה המשותפת להיות יעילה לאורך זמן

 

הרשמה למפגש הקרוב בקונסטלציה משפחתית

הרשמה למפגש הקרוב בוויס דיאלוג 

הרשמה למפגש הקרוב בקול ותנועה

מאמרים מעניינים נוספים

הרשמה ליצירת קשר – קבלת עדכונים, מאמרים, סדנאות וקורסים